GENÇLİK KUTLU DOĞUMDA BULUŞUYOR ETKİNLİĞİ ANKARA’DA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

14 Nisan 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla katıldığı “Gençlik Kutlu Doğumda Buluşuyor” programında tüm dünyaya seslenerek Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e saygı gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti.

 Bakan Çağatay Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kutlu Doğum Haftası için ortak düzenlediği “Gençlik Kutlu Doğumda Buluşuyor” programının Ankara ayağına katıldı. 

Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama anlayışıyla düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programı Ankaralıların yoğun ilgi gösterdi.. 4 bin 500 kişilik kapasiteli Atatürk Spor Salonunda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa Bakan Çağatay Kılıç’ın yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Kosova Diyanet Birliği Başkanı Naim Ternava da katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kutlu Doğum Haftası için gönderdiği telgrafı sunucu Serdar Tuncer tarafından okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan gönderdiği telgrafta huzur ve barış çağrısı yaptı. 
Telgrafın okunmasının ardından kürsüye çıkan Bakan Çağatay Kılıç seyircileri selamlayarak, “İki cihan güneşi Peygamber Efendimizin kutlu doğum haftası için bir araya geldik” dedi. Hz. Muhammed’in dünyanın gelmiş geçmiş ve gelecek en büyük rehberi olduğunu söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, “O bizim ebedi ve ezeli önderimizdir. Biz ondan Kur’an-ı Kerim’i ve Kur’an’ın nasıl yaşanması gerektiğini öğrendik. Elimizden geldikçe ve dünya döndükçe biz onun ümmeti olmak için çabalayacağız” dedi.
“Rabbim inşallah hepimizi Peygamber Efendimizin rahmetine nail eder” diyen Bakan Çağatay Kılıç, Peygamber Efendimizin gençlerle ilgili sözlerini hatırlatarak, bu sözlerden ve anlayıştan faydalanacaklarını dile getirdi. 
‘O çağrı yapıldıktan sonra çok kereler vücut buldu” diyen Bakan Çağatay Kılıç ecdadın, Fatih Sultan Mehmet’in, Kanunu Sultan Süleyman’ın, evladı fatihanın temsilcilerinin salonda bulunan gençler olduğunu söyledi.
Bakan Çağatay Kılıç şöyle devam etti:
“Bu kardeşiniz genç yaşında çok büyük bir devlet adamıyla, çok büyük bir liderle çalışma, onunla birlikte yol yürüme ve dava arkadaşı olma şansına nail oldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile çalışma fırsatını elde etti. İnanıyorum ki 29 Ocak 2009 akşamı Davos’ta one minute diye ortaya çıkan o ses işte bu davanın bugün de ortaya çıkan sesidir.” 
Konuşmasına İslamofobiyaya dikkat çekerek devam eden Bakan Çağatay Kılıç, “Peygamber Efendimiz tüm insanlığa çağrısını yapmıştır. Yüce Rabbimiz onu seçtiyse biz ona hürmette, sevgi ve saygıda kusur edemeyiz. Edenlere de sesimizi yükseltmeliyiz. Yine ondan öğrendiğimiz şekilde yükseltmeliyiz. Tüm dünyaya seslenmek istiyorum. Yakın zamanda ortaya çıkan İslamofobi algısıyla İslama ve Müslümanlara bakanlara, ‘Kendinize lütfen bir dönüp bakın’ diyorum. İslamiyet barışın, birbirine hürmet etmenin, huzurun dinidir, buradaki gençlerin dinidir.”
Müslümanların diğer dinlere ve peygamberlere gösterdiği saygı gibi, İslam’a ve Hz. Muhammed’e de saygı gösterilmesini isteyen Bakan Çağatay Kılıç, “Biz nasıl ki tüm peygamberlere saygı gösteriyorsak aynısını bekliyoruz. Bu saygıyı istemeye devam edeceğiz. Yüce Peygamberimize her saygısızlık edildiğinde de sesimizi yükseltmekten geri durmayacağız.” diye konuştu.
Hz. Peygamberin karikatürize edilmesinin Müslümanlar için çok büyük bir eziyet olduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Şunu unutmayalım, ‘ümmetim’ diyerek tüm yolunu yürüyen Efendimizin ümmeti olarak sesimizi yükseltmeliyiz ve yükselteceğiz. Bunu Peygamber Efendimizin bize öğrettiği adap ile yapacağız.”
Gençlere seslenen Bakan Çağatay Kılıç, “Bugün buraya nasıl koşarak geldiyseniz, yüreğinizdeki Peygamber sevgisiyle nasıl geldiyseniz hayatınızda, ailenizde, sevdiklerinizde de onu yaşayın inşallah. Hiç değilse bu kutlu doğum haftası içerisinde Peygamber Efendimizin yaşamındaki sünnetini hayatımızda uygulamaya çalışalım” diye konuştu.
İnancımızı öğreten Hz. Muhammed’e layık yaşamaya gayret edilmesi gerektiğini söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, “Hiçbirimiz onun gibi olamayız ama o ki miraçta ‘ümmetim’ dedi. Biz de ona layık olmaya çalışalım” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Peygamber Efendimizin hayatını anlatarak katılımcılara manevi anlar yaşattı. Peygamber Efendimizin “İdeal genç, neşeyi ve huzuru Rabbinde bulan gençtir”  sözüyle gençlere verdiği öneme vurgu yapan Görmez, Peygamber Efendimizin kadın haklarına, aileye, çocuklara ve tüm insanlara ne kadar çok önem verdiğini anlattı.
Bakan Çağatay Kılıç’ın konuşmasının ardından ilahiler seslendiren Sami Yusuf sahne aldı. Son albümünden ‘Center’ parçasıyla konserin açılışını yapan Sami Yusuf katılımcılardan yoğun ilgi gördü.