SAMSUN ADAYLARI ANKARA’DA TANITILDI

15 Nisan 2015

AK Parti Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısı Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da aralarında bulunduğu AK Parti Samsun milletvekili adaylarını tanıttı.

 Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısı’na Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yeni Türkiye, bize her yer Türkiye seçim şarkısı eşliğinde geldi. Salonu dolduran partililere ve tüm Türkiye’ye seslenen Davutoğlu, AK Parti’nin 7 Haziran Seçimlerine yönelik Seçim Beyannamesi’ni açıkladı. Başbakan Davutoğlu, Beyanname’de yeralan Başkanlık Sistemi’ne ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Başkanlık sistemini, anayasal çerçevede yasama ve yürütmenin etkin olduğu, demokratik kontrol mekanizmalarının ön görüldüğü bir yönetim modeli olarak tasavvur ediyoruz. Bütün partileri, STK’ları, bu yeniden yapılandırma sürecine katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Yürütme erki de yasama ve yargı erki gibi anayasal denetime açık olacaktır."
Seçim Beyannamesi’nin açıklanmasının ardından AK Parti’nin milletvekili adayları il il sahneye davet edildi.
Samsun birinci sırada yeralan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile diğer milletvekili adayları, tek tek isimleri okunarak kamuoyuna tanıtıldı. Adaylar daha sonra Başbakan Davutoğlu ile birlikte partilileri selamladı ve toplu fotoğraf çektirdi.