SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ

19 Nisan 2015

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç İstanbul’da Siyer-i Nebi Yarışması Ödül Töreni’ne katıldı.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğumunun sene-i devriyesinde Hz. Muhammed'i rahmetle, minnetle, özlemle andıklarını, kendisine bağlılıklarını bir kez de bu toplantı vesilesiyle ifade ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, elinde döner bıçaklarıyla dolaşan bir gençlik istemediklerini belirterek, “Molotofkokteyliyle dolaşan gençlik istemiyoruz. Demir bilyeler atacak sapanlarla dolaşan gençlik istemiyoruz. Biz, saygıyı, sevgiyi, özellikle de sevgili Peygamberimizin izinde bulan bir nesil istiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mühim olanın bu yarışmayı kazanmak olmadığını dile getirerek, iki cihan saadetinin kapılarını açan Hz. Peygamberi anlamayı, anlatmayı kendine dert edinmenin dertlerin, sıkıntıların en güzeli olduğunu vurguladı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ellerine kalemi alarak, Nur Peygamberini, Güllerin Elçisini kağıda aktaran bu gençliği gördükçe ülkem adına, milletim adına ne kadar gururlandım bilemezsiniz" şeklinde konuştu.