BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ “SAMSUN’UN SEÇİMİ”Nİ NTV’DE DEĞERLENDİRDİ

29 Nisan 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 7 Haziran genel seçimlerinde seçim bölgesi olan Samsun’a yapılan yatırımları, ilerideki projeleri, AK Parti’nin vizyonunu NTV ekranlarında anlattı. Bakanlığı süresince gerçekleştirilen çalışmaları da anlatan Bakan Çağatay Kılıç, Samsunlu hemşehrilerinin bu zamana kadar kendilerine hep teveccüh gösterdiklerini ve sahip çıktıklarını vurguladı.

 Bakan Çağatay Kılıç, NTV’de Ahmet Ergen’in hazırladığı “İl il seçim nabzı: Samsun” programında 7 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Çağatay Kılıç, seçilecek arkadaşlarıyla beraber Samsun’u en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içinde olacaklarına işaret ederek, “Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla Samsun’u en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. Samsun için AK Parti milletvekilleri olarak, Samsun’u Meclis’te temsil eden tüm arkadaşlarımıza da emekleri için teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum ki bundan sonraki çalışmalarımızda, aynı bundan öncekilerde yaptığımız gibi tempomuzu ve mesaimizi daha da arttırarak Samsun’a daha fazla hizmetler yapacağız” diye konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç’ın programdaki sorulara verdiği yanıtlar ise şöyle:
-CHP ve MHP’nin adaylarını incelediniz mi? Samsun’da nasıl bir seçim yarışına şahit olacağız?
Çalışmaların seviyeli bir şekilde ve karşılıklı yapacağımız seçim propagandaları içerisinde geçmesini diliyorum. Tüm siyasi partilere de başarılar diliyorum. Onlar da kendi açılarından ortaya koymak istedikleri siyasetle ve politikalarla ilgili bir takım bilgiler paylaşacak ve propagandalar yapacaklar. Biz bugüne kadar yapmış olduklarımızı gelecekte yapacaklarımızın teminatı olarak göstereceğiz ki bu böyledir. AK Parti 2002’den beri iktidarda olan ve Türkiye’de büyük değişikliklere, reformlara, gelişimlere imza atmış olan bir partidir. Aynı zamanda Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımızdır. Seçilmiş olan ilk Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu ilkeler çerçevesinde Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun bizlere göstereceği yolda ve onun ortaya koyacağı siyasetle yolumuza devam edeceğiz. Biz kendi yapacağımız çalışmalarla ilgili olarak çalışacağız. Diğer siyasi parti temsilcilerinin ortaya koyacakları çalışmaları elbette arazi çalışmaları sırasında takip edeceğiz ama bizim konsantrasyonumuz, bizim ortaya koyacağımız çalışma kendimizle ilgili olacak, bizim yapacaklarımızla ilgili olacak. Gelecekte Samsun ve Türkiye için olan hayallerimizi, beklentilerimizi, ulaşmak istediğimiz noktaları ortaya koyacağız. CHP ve MHP’nin Samsun listelerini tabii ki bizler de gördük. Dediğimiz gibi hayırlı olsun. Ellerinden gelenin en iyisini tabii ki onlar da yapacak. 7 Haziran günü de hem Samsun’daki hem Türkiye’deki vatandaşımız bu çalışmaların sonunda verdikleri kararı sandığa yansıtacaklar. Oradan çıkan sonuca da hepimiz saygı göstererek yolumuza devam edeceğiz.
-Sizin Samsun’da ikinci döneminiz. Peki sizce Samsun’un en büyük sorunu nedir? Bunlara yönelik ne tür çözüm önerileriniz olacak?
Samsun’un gerçekleştirmek için önünde olan bir takım düşüncelerimiz var. Samsun’un gerçekleştirilmesi gereken, harekete geçirilmesi gereken çok büyük bir potansiyel var. Belediyelerimiz ve milletvekillerimiz olarak AK Parti’nin Samsun’la ilgili vizyonunu ve projelerini hayata geçirmek üzere yapacağımız çalışmalarımız var. Bunların önünde Samsun’un ortaya koymuş olduğu kendini yenileme projesi var. Şehir artık kendini daha fazla uluslararası anlamdaki çalışmalara hazırlıyor. Ortaya koyduğumuz çalışmalarla artık şehrin alt yapısını bu hamleyi yapabilecek seviyeye getirdik. Altyapı yatırımlarımız, yol yatırımlarımız, hastane ve sağlık yatırımlarımız, adalet uygulamaları ve emniyetle alakalı yatırımlarımızın hepsini Samsunlu vatandaşımız biliyor. 
Biz bundan sonra bu kurmuş olduğumuz temeller üzerinde Samsun’u hem Türkiye’de çok daha öne taşıyarak hem de uluslararası alanda görünürlüğünü artırarak yolumuza devam edeceğiz. Bu noktada turizmle ilgili çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecek ve aynı zamanda istihdam ve iş sahalarıyla ilgili olan çalışmalarımız da devam edecek. Sadece sanayi açısından değil ticaret açısından da kendini daha fazla geliştirmesi için çalışacağız. Samsun’un Karadeniz içerisindeki en büyük şehir olmasıyla kazandığı haklı yerini ve limanlarıyla ulaşım imkanları potansiyelini en iyi şekilde kullanarak Samsun’u daha iyi ve güçlü bir şekilde geleceğe hazırlayacağız.
-Samsun’da halka mikrofon tuttuğumuz zaman daha çok işsizliğe ve yetersiz yatırıma vurgu yapıyorlar. Bu alanlarda AK Parti’nin somut projeleri var mı?
İstihdamla alakalı olarak tabii ki somut projelerimiz var. Özellikle deniz ticareti, ulaşımı ve sanayisi ile ilgili çalışmalarımız var. Aynı zamanda lojistik üssü olarak Samsun ortaya çıkacak. Avrupa Birliği ile beraber yürüttüğümüz, Türkiye’ye getirdiğimiz fonlardan faydalanarak yaptığımız çok ciddi çalışmalar var. Gençlik ve spor yatırımlarına baktığımız zaman Samsun gerçekten çok büyük bir ivme kazandı ve büyük bir hamle yaptı. Bu noktada stadyumlarımızı, yaptığımız büyük yatırımlar içerisinde salonlar var. Spor altyapısı ile ilgili olarak mahallelerin içerisine ve ilçelere yaptığımız yatırımlarımız önemli. Aynı zamanda istihdamda alakalı özellikle turizmle ilgili çok ciddi bir potansiyel var, bunu geliştireceğiz. Kentsel dönüşüm noktasında da çok ciddi çalışmalar var hem toplu konut idaresiyle hem de büyükşehir belediyemizle beraber yaptığımız projelerle Samsun’un bütün ilçelerinde ve merkezinde yeniden canlanmayı sağlayacağız. Bununla beraber ticaret çok önemli. Samsun’da sağlık anlamındaki ticaret yatırımlarıyla ilgili çok ciddi çalışmalarımız var. Samsun bu noktada kendini çok geliştirmiş bir şehir. Bir takım üretimleri yapabilecek kapasitede. Sanayi anlamında da üretim noktasında iyi bir yerdeyiz ve daha iyisini de yapacağız. Ama burada çevreyle iç içe olan sanayi üretimini göz önünde tutuyor ve onla bağlantılı çalışıyoruz.
Ulaşımla alakalı olan birçok konuyu çözmüş durumdayız. Bununla ilgili bazı gelişmeler olacak. Yüksek hızlı trenle ilgili çalışmalarımız var. Bu bağlantıların hepsi bir araya geldiğinde Samsun potansiyelini, kendini bir anda çok daha fazla geliştirerek bu imkana koşacak. Şu anda da çok ciddi bir ilerleme kat etmiş durumda. 
Benim özellikle üzerinde durmak istediğim nokta; Türkiye’nin ihracatındaki yerinin artırılması için bu çalışmaları yapacağız. Her türlü ticaret alanında kendini daha fazla geliştirmesi ve imkan sunulması. Tarımsal anlamda zaten Samsun, Çarşamba Ovası olsun ve Bafra Ovası olsun çok büyük imkanlara sahip. Buradaki tarımsal çalışmalarımızı geliştirip hem organik tarımla ilgili hem de farklı tarım alanlarında gelişmelerimizi sürdüreceğiz. Hayvancılıkla ilgili olan çalışmalarımızda çok güzel gelişmeler var, bunlara devam edeceğiz.
Sportif alandaki çalışmalarımızın turizme katkısı var; kayak merkezimiz, golf çalışmamız… Bunların hepsi farklı bir hava getirecek. 
-Samsun’un nabzını en yakından tutan insanlardan birisiniz. Samsun halkının gündemin konusu olan başkanlık sistemi ve çözüm sürecine bakışı ve desteği nasıl? Siz propaganda süresinde bunu nasıl öne çıkaracaksınız?
2002’den beri AK Parti iktidarları döneminde Samsun gerçekten AK Parti iktidarlarına çok büyük bir teveccüh gösterdi. Tabiri caizse AK Parti iktidarlarına çok ciddi anlamda sahip çıktı. Bizim daha önceki seçimde yeni bir anayasa yazılması ve mevcut sistemin Türkiye’ye dar geldiğini zaten dile getirmiştik. Bu dönem içerisinde bir anayasa çalışması yapıldı ama bu maalesef sonuca götürülemedi. Biz bunları yeni anayasa çerçevesinde, başkanlık sistemi olsun, ülkemizin kendini daha çok geliştirebileceği atılımlar noktasında olsun bunların hepsini vatandaşlarımızla paylaşacağız. Ben şu an Samsun’daki hemşerilerimin yeni bir anayasaya ve yeni bir yönetim tarzına ihtiyacımız olduğunun farkında olduklarını biliyorum. Çünkü AK Parti bunu zaten 2011’de de dile getirdi. O zamanki Başbakanımız ve Genel Başkanımız, şimdiki seçilmiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bunu o zaman meydanlarda da dile getirdi. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu zaten daha önceki açıklamalarında da artık bu sistemin Türkiye’ye yetmediği ve dar geldiğini dile getirdi. Seçim beyannamemizde yer alacak olan detaylarla ilgili olarak biz tabii arazide vatandaşlarımızla paylaşacağız ki bunu ben dile getirmek istemiyorum, Sayın Başbakanımız açıklayacak. Vatandaşlarımızla çok iyi bir ilişki içerisinde, diyalog içerisinde bunu anlatabileceğimize inanıyorum. Çünkü gerçekten Samsun’da vatandaşlarımız bizlere karşı, AK Parti’ye karşı çok büyük bir teveccüh gösteriyorlar. Gerçekten büyük bir birlik ve beraberlik var. Bu anlamda da başarılı olabileceğimizi düşünüyorum. 
-Samsun 9 milletvekili çıkarıyor ve AK Parti’nin hedefi nedir?
Bizim her zaman hedefimiz en üst sayıyı çıkarmaktır, yani 9 milletvekilini çıkarmak. Biz çalışmalarımızı bu yönde yapacağız. İnanıyorum ki en iyi ve en üst şekilde temsili sağlayacağız.
-Sizin dile getirmek istediğiniz bir şey var mı?
7 Haziran seçimlerinin tüm ülkemize ve tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Seçimden çıkacak olan sonuçla, biz Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine çok sağlam adımlarla ilerleyebileceğiz.  Ülkemizdeki demokrasi, hukuk, beraberlik ve kardeşlik ortamını, bu anlamda çözüm sürecini de ilerletebileceğimiz bir sonuca erişeceğiz. Türkiye’nin ihtiyacı olan yeni anayasayı yapabilecek ve bunu yazabilecek çoğunluğa ulaşabileceğimize inanıyorum. Tüm Samsunlu hemşerilerime şimdiden, seçim süresince bize verecekleri destek için teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum ki 7 Haziran’a kadar bir demokrasi şöleni içerisinde, seçimlerin Türkiye’ye yakışır bir şekilde geçer.