YILDIZ BİSİKLETÇİLER, ÖDÜLLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ’TAN ALDI

03 Mayıs 2015

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'ye bisikleti ve bisiklet sporunu sevdirmenin en önemli hedef olacağını söyledi.

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda dereceye girenlere ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yer aldığı törende; önce etabı ilk üç sırada bitiren sporcular, ardından da Turkuaz, Yeşil, Kırmızı, Beyaz mayo sahipleri ve takım sıralamasında birinci olan İspanya'dan Caja Rural-Seguros RGA takımı sporcuları ödüllerini aldı. 
Alanya'dan bu yana başarılı bir şekilde süren müsabakalarda ulusal ve uluslararası bazda katılımın gayet iyi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı  Erdoğan, bundan çok memnun olduğunu belirtti. 
Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Üsküdar'daki tanıtımda açıkladığı gibi müsabakalarla Türkiye'ye bisikleti ve bisiklet sporunu sevdirmenin en önemli hedef olacağını belirterek,  "Bunun adımlarını atacağız dedik. Bu bakımdan ülkemizde çeşitli kurumlarımızı da adım atmaya ve bu alanda yatırım yapmaya bu vesileyle davet ediyorum. Bu konuyla ilgili olarak tabii okullarımız çok büyük önem ifade ediyor ve bunu ilkokullardan itibaren, küçümsemeyelim, orta, lise, üniversite şeklinde geliştirmemiz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.
“İnanıyorum ki Gençlik ve Spor Bakanlığımız, hele hele şu anda bisiklet üretimini yapan firmalarımız bu konuda her türlü teşvikin içerisine girecekler” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Bana da bunu bizzat kendileri söylediler. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bunu başaracağımıza inanıyorum"  ifadelerini kullandı.
 Tüm başarılı sporcuları kutlayan Cumhurbaşkanı  Erdoğan; Gençlik ve Spor Bakanlığı'na, Türkiye Bisiklet Federasyonu'na, emniyet teşkilatına da teşekkür etti. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, organizasyonda emeği geçenleri kutlarken, "Önümüzdeki yıl yapılacak 52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na şimdiden sizleri davet ediyorum. Hayırlı olsun diyorum" diyerek sözlerini tamamladı.