BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ RİZE VE TRABZON’DA

11 Mayıs 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize ve Trabzon programlarına eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hafta sonu Almanya ve Belçika programlarına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, memleketi Rize’de de Erdoğan’ı yalnız bırakmadı. Bakan Çağatay Kılıç, Rize Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış törenlerinin yanı sıra Trabzon’da da açılış törenlerine katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Rize’ye 4 yeni tesis

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yaptığı tesisler arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca yapılan dört yeni tesis de bulunuyor. Bir olimpik yüzme havuzu ve bir kapalı spor salonu ile Çayeli Gençlik Merkezi ve Rize Gençlik Merkezi’nin inşaatları tamamlanarak hizmete girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’deki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmadan bazı satır başları ise şöyle:

"Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar içlerindeki başörtü düşmanlığını, inanç düşmanlığını saklayamıyorlar, bastıramıyorlar. Başörtülü, başı açık, bunların hepsi bu ülkenin vatandaşı. Bunların arasına niye ayrımcılık sokuyorsunuz? Niye ayrımcılık tohumları atıyorsunuz? Yoksa başörtülü, başı açık, aralarında problem yok. Problem bu sapık zihniyetlerde. Ne oldu? Bu yasalar çıktı, kıyamet mi koptu? Türkiye onların beklediği gibi bir karanlık çağa girmedi. Tam aksine bir aydınlık çağda yürüyor. Ama bunların kafası karanlık, zihniyeti karanlık. Bunlarda kök yok kök. Köksüz. Sıkıntı burada."

"Bunlar her fırsatta cami düşmanlığı yapıyorlar, din görevlisi düşmanlığı yapıyorlar, Kur'an, eğitim düşmanlığı yapıyorlar, başörtüsü düşmanlığı yapmaktan geri durmuyorlar. İşte terör örgütünün arkasında olduğu siyasi parti bu ara Diyanet İşleri Başkanına takıldı, ne diyorlar? 'Diyaneti kaldıracağız.' Ne yaptı sana Diyanet?"

"Bunlar şaklaban. Bunların ekonomiyi falan yönetecek halleri yok. Bunlar şu anda ellerindeki belediyeleri yönetemiyorlar. Ellerindeki belediyelerin olduğu yerler pisilikten geçilmiyor. Suistimal almış başını gidiyor. Arka sokakları dolaşın çöplükten geçilmiyor. Adeta İstanbul'u belediye başkanı olarak aldığım zaman İstanbul neyse şu anda oralarda da onu görüyorum, çöp dağları. İşte Van'da bilboardlara ne asmışlar, musluklarından kan akan bir Van. Musluktan kan akar mı? Ama bunların musluklarından akar. Musluklardan bulanık, çamur suyu, yosunlu su aktığını biliyorum ama kan aktığını hiç görmemiştim ama bunlarınkinden akar."

"Biz bu yola çıkarken kefenimizi giydik, öyle çıktık, öyle de yürüyoruz. Bu millete hizmet yolunda bu yolculuğumuz devam edecek."

Trabzon’da dünya şampiyonlarını kutladılar

Rize’de toplu açılış programını ve ziyaretlerini tamamladıktan sonra Trabzon’a geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Guatemala'da düzenlenen Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası’nda birinci olan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi takımı ile bir araya gelerek tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış töreninin gerçekleştirileceği Atatürk Alanı’nda  kazandıkları kupayla kendisini bekleyen Erdoğdu Lisesi takımının oyuncularını başarılarından dolayı kutladı. Bu sırada Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da Erdoğan’ın yanındaydı.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın  Trabzon'daki  toplu açılış töreninde yaptığı konuşmadan bazı satır başları ise şöyle:

"Bu seçim yeni Türkiye'nin inşasını isteyenlerle eski Türkiye'yi hortlatmak isteyenlerin seçimine dönüştü. Ben 'yeni anayasa, başkanlık sistemi' dedikçe birileri giderek daha hırçın şekilde eski Türkiye'nin alışkanlıklarına sarılıyor"
"Gide gide tek parti CHP'si dönemine kadar vardılar. Proje olarak da ortaya bir eski Türkiye koalisyonu kurdular. Önlerinde ana muhalefet partisi var, arkalarında bölücü örgütün güdümündeki partiyle paralel örgüt birlikte saf tutmuş durumda"
"Bak dikkat edin, saf dediysek sanmayın namaz safı. Bunlarınki milletin inancına, kültürüne, tarihine, değerlerine saldırı safı"
"Kimi Pensilvanya karşısında eğilir, kimi paranın karşısında eğilir, kimi makamın karşısında eğilir ama biz Allah’tan başka kimsenin karşısında eğilmedik, eğilmeyeceğiz"
 "Utanmadan sıkılmadan diyorlar ki 'Bunların eseri yok'. Elinize dilinize dursun. Şu anda sadece İstanbul’un Marmaray’ında, 18 ay oldu açılışını yapalı, geçenlerin miktarı ne oldu biliyor musunuz, 73 milyon"