“GENÇLERİN ELİNE SİLAH VERENLER BU ÜLKENİN GELECEĞİYLE İLGİLİ HAYIRLI RÜYA GÖRMÜYORLAR”

14 Mayıs 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Gençlerimizin eline silahı, molotofu, taşı, sopayı verenler kusura bakmasınlar, bu ülkenin geleceğiyle ilgili hayırlı rüya görmüyorlar" dedi.

Seçim çalışmaları ve bakanlığın bazı yatırımlarını incelemek üzere Sivas’a gelen  Bakan Çağatay Kılıç, ilk olarak AK parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada AK Parti olarak her zaman vatandaşla ve milletle iç içe olduklarını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, bu şekilde yollarına devam edeceklerini kaydetti. Kente yaptıkları yatırımlarının en büyüğünün Sivas Stadyumu olduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, "Şu anda yüzde 75’i aşmış durumda. Oradaki çalışmamız iyi bir şekilde devam ediyor. Stadımızı da inceleyeceğiz. Yine bazı kurumlardaki tesisleri de inceleme fırsatımız olacak" diye konuştu.
Gençlik ve Spor Bakanlığının spor tarafıyla ilgili Sivas’taki yatırımlarının 220 milyon lira civarında olduğunu söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, bu rakama Kredi Yurtlar Kurumuna yapılan yatırımların dahil olmadığını belirtti. Sadece 2014 ile 2015’in ilk aylarında Kredi Yurtlar Kurumu kapasitesini 5 binlerden 8 binin üzerine çıkardıklarını ve yatırımlarının devam edeceğini bildiren Bakan Çağatay Kılıç, üniversite öğrencilerine kredi, burs, barınma ve sosyal aktiviteler anlamında çok farklı bir yelpaze sunduklarını, gençlik merkezi yatırımlarının da sürdürüleceğini sözlerine ekledi.
Bakan Çağatay Kılıç daha sonra AK Parti İl Başkanlığı tarafından Sivas Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıda, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.
AK Parti iktidarı döneminde çok önemli işler yapıldığını belirten Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye'nin eskiden ne durumda olduğunun hatırlanmasının, nereden nereye gelindiğini bilmek açısından önem taşıdığını söyledi.
Kamu düzeninin bozulmasıyla alakalı hiçbir şeye müsamaha gösterilmeyeceğini kaydeden  Bakan Çağatay Kılıç, bununla ilgili yasayı Meclis'ten geçirdiklerini belirterek şöyle konuştu:
"Ben şunu algılayamıyorum. Bir gencin eline molotof kokteyli alıp, bunu bırakın polise, herhangi bir insana, bir binaya attığı zaman bunun karşılığı nedir? Bu gösteri değildir, demokratik hak değildir, kendini ifade etme özgürlüğü değildir. Bu düpedüz vandallıktır, terördür.
Bunun başka bir açıklaması yok. Dünyanın hiçbir yerinde buna müsaade edilmez kusura bakmasınlar. Dolayısıyla biz gençlerimizin elinde bilgisayar, kitap, kalem görmek istiyoruz. Birbirleriyle oturup istişare yapmalarını istiyoruz. Aynı fikirde olmayacaklar tabii ki. Çok farklı fikirler olacak ama o farklı fikirleri oturup birbirleriyle müzakere etmesi lazım. Siz burada sivil toplumun temsilcilerisiniz. Sizin fikir ayrılıklarınız olmuyor mu? Oluyor. Ne yapıyorsunuz? Oturuyorsunuz bir masaya müzakere ediyorsunuz, orta yolda buluşuyorsunuz. Biz bunu istiyoruz. Biz bundan farklı bir şey istemiyoruz. Gençlerimizin eline silahı, molotofu, taşı, sopayı verenler kusura bakmasınlar, bu ülkenin geleceğiyle ilgili hayırlı rüya görmüyorlar. Onlar hiç kusura bakmasın, bize gelip ders vermeye kalkmasın."
Bakan Çağatay Kılıç,ülkenin gençliğine her türlü imkanı sunmak için çabaladıklarını hatırlatarak gençlik merkezlerinde müzik aleti, dil öğrenimi, geleneksel ve modern sanatlar, unutulmaya yüz tutmuş el becerileri ve spor alanlarında kurslar verdiklerini ifade etti.
Şimdiden 2024 olimpiyatlarıyla ilgili planlarını ortaya koyup çalışmaya başlandığını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Bunların planlaması içerisindeyiz. Biz 2023, 2053 ve 2071’i düşünüyoruz. Öyle 4 yıllık değil" dedi.
SİVAS’TAN MÜJDE VERDİ
Sivas’tan bir müjde paylaşmak istediğini belirten Bakan Çağatay  Kılıç, Hacettepe Üniversitesi'nde, daha önce kapatılan Dopingle Mücadele Merkezi'nin bugün itibarıyla Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'ndan (WADA) tekrar sertifikasını aldığını açıkladı.Bakan Çağatay Kılıç şöyle devam etti:
Hacettepe Üniversitesi kampüsü içerisindeki Doping Araştırma Merkezi'nin artık resmen WADA tarafından sertifikalandırıldı.Dolayısıyla artık uluslararası alanda doping araştırması, taraması yapabilecek merkezlerden birisi oldu. Bundan dolayı da ayrıca mutluyuz. Çünkü bu bizim geleceğimizle alakalı önemli bir mücadele içerisindeki önemli dönüm noktasıdır."
TARİHİ KENT MEYDANINDA VATANDAŞLARLA SOHBET
Bakan Çağatay Kılıç, Öğretmenevi’ndeki Sivil Toplum kuruluşları ile yaptığı toplantının ardından   Tarihi Kent Meydanına giderek, burada incele yaptı. Vatandaşlarla da sohbet  eden Bakan Çağatay Kılıç,  daha sonra S ivas Caddesine geçerek, esnafla buluştu.  Diriliş mahallesinde bulunan AK Parti Seçim Koordinasyon merkezini ziyaretini  de  eden Bakan Çağatay Kılıç  partililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
YENİ STAD İNŞAATINDA İNCELEME YAPTI
Sivas'ta yapımı devam eden yeni stat inşaatında da incelemelerde bulunan Bakan Çağatay  Kılıç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç'tan bilgiler aldı.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sivas'ta yapımı devam eden yeni stadın, futbolda gelecek sezonun açılmasından kısa bir süre sonra hizmete gireceğini söyledi.
Bakan Çağatay Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sivas'a yakışır yeni bir stat inşa ettiklerini belirterek, "Yiğidolar'a yeni bir stat kazandırıyoruz. İnşaat durumu yüzde 75 civarı olan bir yapı içerisindeyiz. Burada gayet modern şekilde inşa edilen 25 bin seyirci kapasitesine sahip bir stat yükseliyor. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki sezonun açılışından kısa bir süre sonra yeni stadımız Sivas'ın hizmetinde olacak. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
Stadın yan tarafında spor salonu ve havuz inşaatlarının devam ettiğini dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, atletizm pistinin bittiğini, gençlik merkezinin de neredeyse bitme aşamasına geldiğini ifade etti.
Bakan Çağatay Kılıç, stadın altındaki çalışma alanları ve kapalı alanları da bir şekilde değerlendireceklerini, buradan hem sportif amaçlı hem de sportif ticari amaçlı faydalanmak istediklerini belirterek, "Sportif ticariden kastım, yine sporla iç içe olan ticaretin de yapılabileceği alanların çıkması. Aynı zamanda gıdayla alakalı alanların çıkarılması. Sportif alanda salonların yapılabilmesiyle ilgili bir çalışmamız da olacak. Stadımız ekolojik olarak kendini götüren modern bir stat" diye konuştu.
Statların dış cephelerinden enerji elde etme planlarının olduğunu aktaran Bakan Çağatay  Kılıç, çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.
Tribünlerin altından çıkaracakları spor alanlarıyla hem sporcuların hem de gençlerin kendilerini geliştirebilecekleri antrenman alanlarının ortaya çıkmasını sağlayacaklarını dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, "Buradaki çalışmalarımız sonlandığı zaman Sivas çok güzel bir stat ve statla beraber etrafındaki büyük bir komplekse kavuşmuş olacak" dedi.
Bakan Çağatay Kılıç, Bölgesel Amatör Lig'den 3. Lig'e yükselen Zara Belediyespor'un talebi üzerine Zara ilçesindeki çim sahanın yanına tribün yapacaklarını belirtti.
Sadece bakanlığının Sivas'a yaptığı yatırımların 400 milyon liraya yaklaştığını anlatan Kılıç, Türkiye'ye ve Sivas'a hizmet edecek yeni yapılar kazandırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.