GENÇLİK HAFTASI BAŞLADI

15 Mayıs 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç başkanlığında, Bakanlık çalışanları ile 81 ilden ve KKTC’den gelen temsilci gençler Anıtkabir’i ziyaret etti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç başkanlığındaki heyetin Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Gençlik Haftası, yurt genelinde düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.

Anıtkabir’deki törene, Bakan Çağatay Kılıç başkanlığında Bakanlık çalışanları ile 81 ilden ve KKTC’den gelen temsilci gençler katıldı. Heyet, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesinin önüne geldi.
Bakan Çağatay Kılıç’ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşının bulunduğu mozoleye çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Bakan Çağatay Kılıç ve beraberindeki heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Burada Anıtkabir özel Defteri’ni imzalayan Bakan Çağatay Kılıç, deftere şunları yazdı:
“Aziz Atatürk;
19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığınız kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesini bugün büyük bir minnetle anarken, bu büyük mücadelenin devamında bizler de ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması adına çalışmaktayız.
15 – 21 Mayıs Gençlik Haftası’nın başlangıcını yapmak üzere huzurunda toplandık. 
Türkiye’ye ve ülkemizin gençliğine karşı duyduğunuz sonsuz güvenle 96 yıl evvel temellerini attığınız bu devletin gelişerek yücelmesinin ancak gençliğimizin çalışmalarıyla başarılabileceği inancındayız.
Bizlere emanet edilen milli ve manevi zenginliklerle bezenmiş vatanımızı, ülkemizin gençliği gelecek nesillere taşıyacaktır.
Cumhuriyetimizin kurucusu olan sizi, silah arkadaşlarınızı ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.
Ruhunuz şad olsun.”