BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ: “TÜRKİYE'Yİ HEDEFLERİNE GENÇLER TAŞIYACAK”

15 Mayıs 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'yi 2023, 2051, 2071 hedeflerine gençlerin taşıyacağını söyledi.

Bakan Çağatay Kılıç, Gençlik Haftası programı çerçevesinde  kutlamalar için Ankara’ya gelen, aralarında 81 ilin temsilcisi, Ecdada Mektup Yarışması’nın birincileri ve KKTC’nin temsilcisi 4 gencin de bulunduğu 94 kişilik gençlik heyetini  bakanlık merkez binasında misafir etti.

Gençlerle sohbet eden Bakan Çağatay Kılıç, onların kandilini kutladıktan sonra yaptığı  konuşmada  gençleri  Türkiye'nin geleceği olarak görmenin yanı sıra klişe olan ‘Gelecek sizlere emanet’ sözüyle birlikte geleceğin bugünden itibaren gençlere emanet olduğunu söyledi. Bakan Çağatay Kılıç konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugünden itibaren aldığınız eğitimle, donanımla, aldığınız eğitimle, kendinizi geliştirmenizle, edindiğiniz bilgilerle geleceğe yürüyeceksiniz. Dolayısıyla sizin kendinizi imkanlar ölçüsünde en iyi şekilde geliştirebilmeniz için bizim sizlere hizmetle yükümlülüğümüz var.”
Gençlerden donanımlı, tarihini bilen ve geleceğinden emin bir şekilde yürümelerini isteyen Bakan Çağatay Kılıç, “Biz sizler sayesinde dünyada ses getirecek olan bir gelecek istiyoruz. Onun için sizlerle yakından ve çok yakından ilgileniyoruz” şeklinde konuştu
Katılımcılar arasında spor yapan gençlerin de, Ecdada Mektup yarışmasının birincisi gençlerin de olduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, bu gibi yarışmaların gençlerin kendilerini daha iyi ifade etmeleri ve bugüne kadar elde ettikleri birikimleri yansıtabilmeleri için uygun bir imkan ve fırsat  olduğunu söyledi.
Gençlerin çok büyük işlere imza atacaklarına güvencinin tam olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Şu anda Türkiyemizin geldiği nokta belli ama 2023, 2051, 2071 hedeflerine sizler taşıyacaksınız. Cumhuriyetimizin 100.yılında biz dünyanın en büyük ekonomiye sahip ilk 10 ülkesi arasında olmayı hedefledik. Bu yolda da emin adımlarla yürüyoruz” dedi.
Gençlerin yaş ortalamasındaki nüfusun gördüğü Türkiye ile daha öncekilerin gördüğü Türkiye’nin çok farklı olduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Şu andaki kazanımlarınızın kolay olduğunu zannetmeyin. Çok farklı yollardan geçilen, farklı engellerin aşıldığı, çok büyük bir azimle yol yüründüğü bir dönemden geçtik. Bundan dolayı bunu iyi tahlil etmenizi istiyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.
Bir hafta boyunca Ankara’nın tarihi ve kültürel yerlerini gezecek olan heyeti, Bakan Çağatay Kılıç’ın kabulünün ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek kabul edecek. 94 kişilik heyet, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası için düzenlenecek olan resmi törenin ardından ilk önce Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuğu olacak. Heyet Ankara programının sonrasında 19-21 Mayıs tarihlerinde Çanakkale ziyareti gerçekleştirecek.