7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE 10'DA 10 YAPACAĞIZ

17 Mayıs 2015

"Paralel yapı, CHP, MHP koalisyonunu 30 Mart ve 10 Ağustos'ta yenilgiye uğrattık. O koilasyon bugün de devam ediyor. 7 Haziran'da üçüncü hezimeti de yaşayacaklar."

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç AKŞAM’a özel açıklamalarda bulundu. Bakan Çağatay Kılıç, 30 Mart ve 10 Ağustos seçimlerinde kurulan AK Parti karşıtı koalisyonun devam ettiğini belirterek, "7 Haziran'da üçüncü hezimeti yaşayacaklar. AK Parti, 3 genel, 3 yerel seçim, 2 referandum ve bir cumhurbaşkanlığı seçiminde başarılı oldu. 7 Haziran'da onda on yapacağız" dedi. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Barajı geçemezsek istifa ederim" sözlerine dikkati çeken ve "Bunun için hazırlıklara başladığını düşünüyorum" değerlendirmesini yapan  Bakan Çağatay Kılıç, "Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'den de aynısını beklediğini" söyledi. Bakan Çağatay Kılıç’ın açıklamaları şöyle: 

EKSİKLER ANAYASA'DAN 
Biz hep ileri gitme hedefindeyiz. Yakındığımız, şu anda eksik gördüğümüz yeni adımların hepsinin temelinde anayasa değişikliği var. Türkiye'nin önünü açacak alanların hepsinin önünde anayasa var. Vatandaşın da talebi bu yönde. 2011'de denendi, engel çıkardılar. Biz '2015 seçimlerinden sonra bu anayasa tamamen değişmeli' diyoruz. Bu anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde edeceğimize inanıyoruz. Biz diğer partilerle değil, kendimizle yarışıyoruz. 
İSTİFA BEKLİYORUM 
Sayın Demirtaş, 'Barajı geçemezsek bırakırım' dedi. Bununla ilgili hazırlıklara başladığını düşünüyorum. Diğer muhalefet liderlerinden, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'den de bekliyorum. Gerçi Kılıçdaroğlu 'Yüzde 35' demiş; o oran tek başına iktidar getirmez. Siyasi partilerin hedefi iktidardır. Hedefe ulaşmazsanız, gereğini yapmanız gerekir. İktidar söylemiyle yola çıkmış partilerin, seçimden iktidar olarak çıkmamaları başarısızlık anlamına gelir. Siyaseten de ahlaken de görevi bırakmaları gerekir.
ERDOĞAN GÜÇLÜ LİDER 
Bakanlık görevimden önce muhalefet milletvekillerinin söylediklerini 2-3 ay sonra Türkiye'ye gelen yabancı misafirlerden duyuyordum. Türkiye’yle ilgili çok yanlış bilgilendirme var. Hedef AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan. Çünkü Erdoğan, güçlü-kuvvetli bir lider. Türkiye'nin belli bir noktadan sonra güçlenmesi batının işine gelmiyor. Bunu bazıları komplo teorisi olarak algılıyor ama görünüyor. AB'de de sürekli engel çıkarma var. Güçlü bir Türkiye, aynı zamanda güçlü bir AB demektir. Ama bunu görmeleri zaman alacak. 
HER ŞEYİ HAZİNEDE SAKLADIM 
Bütün dünyanın bilip yaşadığı olayların arkasında olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızda samimiyetsizliği hiç görmedim. Yıllarca tercümanlık yaptım; tercüman o anda orada vardır, ama yoktur! Tercüman iki kişi arasındaki konuşmada aracıdır. Cumhurbaşkanımızın düşündüğü ile söylediği örtüşüyordu. Kendime Mart 2011 tarihi itibarıyla bir söz verdim. Cumhurbaşkanımızla birlikte yaşadığımız dönemle ilgili her şeyi bir hazinenin içine koydum. Onun kapağını da kapattım. Sahibinin desturu olursa, belki ileride bazı şeyleri yazabilir, paylaşabilirim. 
DEMİRTAŞ TEHDİT EDİYOR
Demirtaş farklı bir portre çizmeye çalışıyor ama gerçek yüzleri ortaya çıkıyor. Demirtaş'ın dile getirdikleri tehdittir. Arkalarına aldıkları yapıyla tehdit ediyorlar. Taksim'in Kıble olarak ortaya konması, Kudüs'ün başka bir dinin kutsal şehri olarak lanse edilmesi ve Diyanet'in kapatılmasını istemeleri ile Diyarbakır Belediyesi'ne yapılan ziyaretlerle Paralel Yapı ile yakınlaşmayı vatandaşlarımız görüyor. HDP Genel Başkanı Demirtaş, barajı geçemezse bence istifa eder. 
KÖFTE KIZARTTIM PASPAS YAPTIM 
İNGİLTERE'DE öğrenciyken köfte kızarttım, garsonluk yaptım; bunlar bana çok şey kattı. Gençlerimizin kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz, ellerine molotof verenlerin karşısına dikileceğiz. Öğrenci yurtları ile ilgili tedbirleri aldık; artık gençlerimiz Paralel Yapı'nın eline düşmeyecek. Biz Erdoğan'dan Azim ve sabırla hedefe istikrarlı ve kararlı bir şekilde yürümeyi gördük.