BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ SENDİKACILARLA BİRARAYA GELDİ

30 Mayıs 2015

Samsun’da Memur-Sen üyeleriyle biraraya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Türkiye'de 2002 yılında sendikalaşma oranı yüzde 74 idi. Şu anda yüzde 86. Kimin döneminde oldu bu yükseliş? AK Parti iktidarı döneminde oldu" dedi.

 Seçim çalışmalarını Samsun’da sürdüren Bakan Çağatay Kılıç, Memur-Sen üyeleriyle kahvaltıda buluştu. Samsun'da görev yaptığı Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde silahlı saldırıya uğrayan Op. Dr. Kamil Furtun'un, dün hayatını kaybettiğini anımsatan Bakan Çağatay Kılıç, Furtun’un ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

“İşçi ve işveren birbirine karşı samimi ve dürüst olmalı”
Sendikal faaliyetlerin, işçinin işverenle, devletin memuruyla olan ilişkisinde önemli olduğuna işaret eden Bakan Çağatay Kılıç, hak, adalet ve samimiyetle çalışanın hakkının savunulması gerektiğini vurguladı. Bakan Çağatay Kılıç, şöyle konuştu:
"Bir tarafta işveren, diğer tarafta çalışan ama aralarında bazen anlaşmazlıklar olabilir. Bazen aynı fikirde olmadıkları, farklı noktalarda durdukları, farklı düşündükleri konular olabilir ama her zaman dediğimiz gibi bir işin çözülmesi, bir anlaşmazlığın çözülmesi altında yatan ilk adım, samimiyetle birbirine karşı düşüncelerini ifade etmektir. Samimiyetle bir masanın etrafında oturup bunu konuşmak. Önemli olan burada her iki tarafın birbirine karşı yaklaşımında samimi ve dürüst olmasıdır ve hiç kimsenin de işçinin, memurun üzerinden herhangi bir şekilde kendisine, grubuna veya sivil toplum örgütüne farklı güç kazandırmaya çalışmaya girmemesidir. Bununla neyi kastettiğimi gayet iyi anlıyorsunuz."
"Sendikalaşma oranı yükseldi"
Türkiye'de 2002 yılında sendikalaşma oranının yüzde 74, şu anda ise yüzde 86'ya yükseldiğini anlatan Bakan Çağatay Kılıç, "Kimin döneminde oldu bu yükseliş? AK Parti iktidarı döneminde oldu" dedi. Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Peki bu rakamlar ortadayken o zaman 'AK Parti zamanında sendikal çalışmalarla ilgili gerileme oldu' demenin nasıl bir mantığı vardır ama şu oldu doğru, biz zaten alın terinin hakkını en iyi şekilde verebilmek için çabaladığımızdan arada bazı farklı noktalara taşımak isteyenler kenara çıkmak zorunda kaldı."