GENÇLİK VE SPOR BAKANI ÇAĞATAY KILIÇ AZERBAYCAN’DA

12 Haziran 2015

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de başlayan 1. Avrupa Oyunları açılış töreni bir çok ülke liderlerine ev sahipliği yapıyor. Türkiye de törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın da bulunduğu geniş bir heyetle katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1. Avrupa Oyunları Açılış Törenine katılmak için Azerbaycan’a gitti. 
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in davetlisi olarak özel uçak "TUR" ile saat TSİ'ye göre 10.20'de Bakü'ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Uluslararası Haydar Aliyev Havalimanı'nda Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Halef Halefov, Türkiye'nin Azerbaycan Büyükelçisi Alper Coşkun ve ilgililer karşıladı. Baku gezisinde  Cumhurbaşkanı Erdoğan’a  Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın yanı sıra  eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da eşlik ediyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, açılış töreni öncesinde  Aliyev ve eşi Mihriban Aliyev'in, konuk cumhurbaşkanları ve devlet başkanları onuruna verdiği yemeğe katıldı. Erdoğan, yemeğin ardından Aliyev ile baş başa görüştü. Haydar Aliyev Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, 1 saatten fazla sürdü.