BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ SAMSUN'DA

13 Temmuz 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 7 Haziran seçimlerinin ardından memleketi Samsun’da bir dizi resmi ziyarette bulundu. Bakan Çağatay Kılıç, ziyaretleri sırasında yerel yöneticilerle Samsun özelinde ve Türkiye genelinde yapılacak yatırımları değerlendirdi.

 Bakan Çağatay Kılıç, beraberinde AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ile Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Zeki Murzioğlu'nu ziyaret etti.

Ziyaretlerinde Kadir Gecesi'nin hayırlı olmasını dileyen Bakan Çağatay Kılıç, 7 Haziran genel seçimlerin ardından ilk defa resmi olarak kentin yerel yöneticileriyle bir araya geldiğini dile getirirken, ziyaretlerinde  Samsun, bölge ve Türkiye genelinde yapılan ve yapılacak yatırımları değerlendirdiklerini bildirdi.
Hükümet olarak ve üzerlerindeki siyasi sorumlulukla çalışmalarına devam ettiklerini ve edeceklerini belirten Bakan Çağatay Kılıç, "Bu anlamda Samsun'umuza katabileceğimiz her değere elimizden geldiği kadar destek verip Samsun'umuzu ve Türkiye'mizi hem bölgemizde hem dünyada çok daha bilinir, çok daha farklı noktaya taşımak için 24 saat elimizden geldiğince çaba sarf edeceğiz" dedi.
Samsun'da yerel yönetimlerin birlik ve beraberlik, uyum içinde çalıştığını, bu uyumun da vatandaşlara ve kente hizmet olarak yansıdığını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, "Samsun için her zaman, beraber, kol kola, yan yana çalışacağımızı tekrar açıkça dile getirmek istiyorum. Bu Samsun için bir fırsattır diye düşünüyorum, aynı zamanda Türkiye'miz için de bir fırsattır" diye konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç, Samsun'u, Türkiye'nin tanıtımı noktasında uluslararası anlamda çok daha fazla bilinir hale getirme noktasında yoğun çabaları olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi:
"Bu anlamda ciddi mesafeler katetmiş bulunmaktayız. Daha da fazlasını yapacağız. Yapılan yatırımlar sonucu yerli ve tabancı turistin artık Samsun'a gelmeye başladığını görüyoruz. Hem konaklama altyapısının hem sosyal altyapının hem de tesisi altyapısının gelişmesiyle çok daha farklı bir noktaya ilerleyeceğimize inanıyorum."