BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ 1. AVRUPA OYUNLARI’NIN BAŞARILI SPORCULARINI KABUL ETTİ

06 Ağustos 2015

Azerbaycan’ın başkenti Bakü'de Haziran ayında düzenlenen 1. Avrupa Oyunları'nda derece elde ederek ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran milli sporcuları kabul eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, millilere Rio 2016 Olimpiyatları’nı hedef gösterdi.

 Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 12 Haziran- 28 Haziran tarihleri arasında düzenlenen tarihin ilk Avrupa Oyunları'nda madalya kazanan milli sporcularımız kabul ederek, kutladı. Bakan Çağatay Kılıç, milli sporculara Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nı hedef gösterdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Merkez Binası’nda gerçekleşen kabulde, Bakan Çağatay Kılıç sporcuları başarılarından dolayı tek tek tebrik etti. 1. Avrupa Oyunları’nın açılış seramonisine katıldığını, Bakü’de kalarak müsabakaları takip etmek istediğini ancak Türkiye’deki gelişmeler nedeniyle dönmek zorunda kalarak müsabakaları televizyondan izlediğini anlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Bugün burada olup derece yapmış olan tüm arkadaşlarımızı ama aynı zamanda ay-yıldızlı bayrağımızı Bakü'de temsil eden tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum” dedi.
"ŞİMDİ HEDEFİMİZ RİO!"
Milli sporculara 2016’da Brezilya’da yapılacak olimpiyat oyunlarını hedef gösteren Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Şimdi önümüzdeki en büyük hedef Rio 2016. Şu anda olimpiyatlar için yaptığımız bazı çalışmalar var. Hem bakanlığımız hem de Milli Olimpiyat Komitemizle beraber değerlendirip fikir alışverişinde bulunduktan sonra hazırlık dönemi içerisinde farklı bir yaklaşımı da işin içine katmayı düşünüyoruz. Artık bir sene kaldı. Dolayısıyla hızlanacağız. Daha yoğun bir programa gireceğiz. Zaten müsabakalarda artmaya başlıyor.” 
“BAŞARILARINIZ BİZE MORAL OLUYOR”
Şampiyon sporcuların, gençlere ve yeni nesillere örnek olduğunun önemine işaret eden Bakan Çağatay Kılıç, “Bundan dolayı ümit ediyorum ki, yeni hayata geçireceğimiz bir takım projelerle ki bunlar artık neredeyse bitmek üzere,  sizleri farklı anlamda destekleyip, hem daha farklı başarılar elde etmenizi hem de kendinize olan güveninizi artırma noktasında önemli bir destek olacağını düşünüyorum” dedi. Bakan Çağatay Kılıç, şöyle konuştu:
“Tabi şu anda sizlerin uluslararası anlamda göstereceği başarılara farklı anlamlar da yüklüyoruz. Çünkü sizin her başarınız, bize moral oluyor. Tüm millet olarak sizlerle gurur duyuyoruz ve gerçekten de zor zamanlarda moral kaynağı oluyorsunuz. Onun için üzerinizde önemli bir sorumluluk var.
"GENÇLERİMİZ SİZİ ÖRNEK ALIYOR"
Gençlerimiz sizi örnek alıyor. Siz belki farkında değilsiniz ama yakın zamandaki çalışmalarımızda, yaptığımız sohbetlerde, birçoğunuzun ismi sizden çok küçük olan arkadaşlar tarafından dile getiriliyor. Ben de bazen şaşırıyordum açıkçası ama elektronik çağın getirdiği avantaj diyelim buna. Çünkü sizleri çok yakından takip edenler var. Derecelerinizi, ortaya koyduğunuz başarıları ve hayatınızı takip ediyorlar. Sizde bir anlamda topluma malolmuş kişiler konumundasınız. Onun için üzerinizde önemli bir sorumluluk var ve gerçekten de olumlu anlamda hayatlarını etkileyebileceğiniz çok ciddi bir genç kardeş kitleniz var. Bu konuya da önem göstermenizi sizlerden özellikle rica ediyorum. Tabi bütün bu çalışmaların içerisinde bakanlığımızın, bakanlığımıza bağlı Spor Genel Müdürlüğü'nün, Milli Olimpiyat Komitesi'nin sizlerle alakalı farklı çalışmaları olacak. Bugün bizleri kırmayarak buraya kadar geldiğiniz için tekrar sizlere teşekkür ediyorum, gösterdiğiniz başarılar için tebrik ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum.”