BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, AFET BÖLGESİNDE

09 Ağustos 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, geçtiğimiz hafta şiddetli yağışın ardından oluşan selde zarar gören Terme ilçesinin Evci Mahallesi'nde çalışmaları yerinde inceledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Vali İbrahim Şahin ve beraberindeki heyetle Evci Mahallesi'nde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Selde evleri zarar gören Özmen, Özdemir ve İnce ailelerini ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Bakan Çağatay Kılıç, sel sularından kurtarıldıkları belirtilen İnce ailesinin çocukları İrem (8), Emre (6) ve  Miraç (3) ile yakından ilgilenerek hediye verdi. 
Bakan Çağatay Kılıç, ziyaretlerinin ardından yaptığı değerlendirmede, “Bir hafta olmadı daha, biz elimizden geldiğince temizliğimizi yaptık. Eksikler var tabi bazı yerlerde ama çalışmalar devam ediyor. Ana unsurlar temizlenmiş durumda. Bütün o çamur, ağaç, gelen kütükler temizlemiş durumdalar. Bunlar zor zamanlar. Bizler üzerimize düşeni yapacağız. DSİ çalışmalarını yapıyor, en kısa sürede çalışmalarını tamamlayacak. Bütün arkadaşlarımız burada çalışıyorlar. Vekillerimiz, valimiz burada bütün kurumlar en iyi şekilde çalışmalarını yapıyor" dedi.
Bakan Çağatay Kılıç, daha sonra Tekkeköy ilçesine geçti.  Çimenli köyünde düzenlenen açık hava buluşmasına katılan Bakan Çağatay Kılıç, burada vatandaşlara hitap ederek, "Bu birliktelikler, vatan millet için birliğimizin ve beraberliğimizin ne kadar önemli olduğunu hepimize tekrar hatırlatan, yaşatan ve  bu anlamda çok değerli olan toplantılardır. Burada sizler millet olarak bir arada olmanın en büyük örneğini gösteriyorsunuz.  Bundan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.  Bu birlik ve beraberlik bizleri geleceğe çok daha kuvvetli taşıyacaktır. Geleceğe emin adımlarla götürecektir.  Sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz.  Rabbim inşallah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve bu milletin geleceğe olan yürüyüşünü daim etsin" diye konuştu.